BMW'nin Compact Crossover SUV modeli olan X4 modeliyle beraberiz. Otomobilin ilk gövdesi olan F26, 2013 yılında yapılan lansmanın ardından 2014 ikinci çeyreğinin başında showroomlardaki yerini aldı.
Tasarım olarak BMW'nin X6 modeline fazlasıyla benzetilen F26 X4, X6'nın minyatürü olarak piyasada bulunuyor. Çünkü BMW müşteri kitlesi, ağırlıklı olarak X6'yı fazla büyük buluyordu. Bunun üzerine X4 piyasaya sürüldü. Her ne kadar minyatür desek de boyut olarak F25 X3'ten büyük, F15 X5'ten küçüktür.

X serileri arasında çok daha farklı bir tasarıma sahip olduğunu da kabul etmek gerek. Her ne kadar dışardan heybetli görünse de otomobilin C sütunu nedeniyle arka baş mesafesi bir miktar kısıtlanabiliyor. Aynı C direğinin tasarımı otomobile, spor coupe otomobil havası da katıyor. Bagaj hacmi 500 litre olarak sunuluyor. SUV sınıfındaki bir otomobil için küçük olduğunu söylemeliyim. Zira F10 5 Serisi'nde sunulan bagaj hacmi 550 litre. Bu değer, karşılaştırma yapabilmemiz açısından yeterli sanıyorum. Tüm X serilerinde panoromik cam tavan alınabiliyor. Ancak F26 X4'ün tavanının kıvrımlı yapısı nedeniyle panoromik cam tavan alınamıyor.
![]() |
BMW X6 |
X4'ün tek motor seçeneği olan X4 xdrive20d modeli, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 2.000cc 4 silindir dizel Twin Power Turbo motor ve 8 ileri steptronic Zf şanzıman kullanıyor. Bu motor, 190 beygir güç ve 400Nm tork üretebiliyor. 0-100 km hızlanmasını sadece 8 saniyede tamamlayabiliyor. Bu da F15 X5 xdrive25d modelinden sadece 0.3 saniye daha ağırkanlı demek. Şehir içi kullanımında yakıt tüketim değerleri 6.5-7lt/100km seviyelerinde dalgalanırken; şehir dışı kullanımında yakıt tüketim değeri 5.5lt/100km seviyelerinde görülüyor. Xdrive, sanılanın aksine sürekli dört çeker sistemi değil, akıllı dört çeker sistemidir. BMW'nin arkadan itiş profiline uygun olarak normal şartlarda %40 ön, %60 arkadan çekişe sahiptir. Otomobil, sürüşü sürekli analiz ederek çekiş sisteminin dağıtımına otomatik olarak karar verir. Gerekli gördüğü durumlarda gücün tamamına yakınını öne veya arkaya vererek sizi saplandığınız çamurdan veya kardan kurtarabiliyor. Sistemin, "akıllı" dört çeker sistemi olması sayesinde hem güvenlikten ödün verilmiyor, hem de yakıt tüketimi "sürekli" dört çeker sisteminde olduğu gibi fazla düzeyde değil. Aynı zamanda keskin virajlarda da arkadan itiş sistemine oranla büyük avantaj sağlıyor.

Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.
2 yorum :
Ortalama yakıt tüketimi nedr 520 motoru var ise aşagı yukarı aynıdırr diye düşünüyorum dogrumu
Bizde x4 f26 var ancak ruhsatta model ismi X3 yazıyor neden böyle olduğunu bilen varmı acaba
Yorum Gönder