30 Eylül 2016 Cuma

Connected Drive Fonksiyonu Nedir, Nasıl Aktif Edilir?



Öncelikle bu Connected Drive nedir, bilmeyenler için biraz bundan bahsedelim. Connected Drive bir dizi sürücü destek sistemi, konfor ve güvenlik sağlar. Bu fonksiyonlardan beni en çok eğlendiren kısım uzaktan erişim fonksiyonu olarak ön plana çıkıyor. Bu fonksiyon sayesinde kalabalık bir otoparkta otomobilinizi park ettiğiniz noktayı bulabilir, kapıları kilitleyip açabilir, bağımsız havalandırma sistemi sayesinde gerek çok sıcak, gerekse soğuk havalarda otomobilinizin iç hava akışını kontrol edebilir ve bu sayede otomobilinizin üzerinde biriken karı eritebilir, evinizin konforunda gideceğiniz yeri ayarlayıp otomobilinize bindiğinizde yol tarifi hazır bir şekilde sürüşünüze devam edebilir, otomobilinizin kornasını çalıp farlarını yakıp söndürebilirsiniz. Üstelik dünyanın her yerinden. Bunun için yapmanız gereken şey akıllı telefonunuzdan My BMW Remote uygulamasını indirmek ve ücretsiz olarak kayıt olmak.


Bir başka özellik de Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi, yani RTTI sistemidir. Bu sistem, sürekli olarak 100 metre çapında etraftaki trafik durumunu tarar. Sistem, düzenli olarak beklenen gecikmeleri hesaplayarak alternatif rota önerilerinde bulunabilir. Böylece sıkışık trafikten kaçabilirsiniz. Meşhuuuur İstanbul trafiği için bence olmazsa olmaz bir donanım :)

Temmuz 2014 yılı sonrası sadece BMW markasının kullanmaya başladığı SOS acil durum çağrı sistemi de Connected Drive sisteminin bir fonksiyonudur. Tavanda sunroof butonunun yanında konumlandırılan SOS acil durum çağrı düğmesi sayesinde herhangi bir kaza bela durumunda, otomobilinizin içindeki dahili sim kart ile otomobiliniz direkt olarak BMW AG'ye, Almanya'ya bağlanacaktır. Size, oradaki Türk arkadaşlarım yardımcı olacaklar. Durumu öğrendikten sonra olay yerine polis, itfaiye ve ambulans yönlendirmesi yapabilecekler. Eğer ki otomobil ağır bir kazaya karışırsa ve hava yastıkları açılırsa, hava yastıklarında bulunan sensörler sayesinde doğrudan BMW AG'ye bildirim gidecek ve siz düğmeyi kullanamayacak durumda olsanız da size "İyi misiniz?" diyecekler. Sizden cevap gelmezse bayıldığınızı düşünerek olay yerine polis, ambulans, itfaiye yönlendirerek yardımcı olacaklardır. Gelecek olan ekibe de otomobildeki yolcu sayısı, rengi, modeli ve tam olarak konumunu bildiriyor olacaklar. Acil ekip yanınıza ulaşana kadar hatta kalarak gelen ekibe de kaza hakkında bilgilendirme yapacaklardır. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu sadece BMW'de bulunan bir özellik. Hayat kurtardığına da şahitlik etmişliğim olduğu için bu başlık biraz hassas.

Yine Connected Drive sayesinde BMW Apps programları aktif hale getirilebilir. Burada sayısı her geçen gün artan 32 uygulamayla BMW otomobilinizin entegre edilmesi sözkonusudur. Uygulamaların neler olduğu, Connected Drive'ın kayıt sayfasından detaylı olarak incelenebilir. Bununla beraber BMW Online özelliği kullanılabilir. Yani gelen e-maillerinizi kontrol edebilir, hava durumu, haberler, uygulamalar aktif hale getirilebilir. Bu özelliklerin kontrol edilebilmesi için BMW Connected uygulamasının indirilmesi gerekmektedir. Sosyal ağlar kullanılabilir. Ve son olarak Web Radio kullanılabilir.

Peki Connected Drive ile nasıl bağlantı kurabilirsiniz? Connected Drive nasıl aktif edilir?

Connected Drive fonksiyonlarını kullanabilmek için;
https://www.bmw-connecteddrive.com.tr/cdp/release/internet/servlet/login?locale=tr_TR  linki üzerinden internet sitesine girerek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıt yaptırdığınız zaman otomobilinize 6 haneli bir eşleştirme kodu gönderilecek ve kendi kayıt bilginizle otomobilinizi eşleştirebiliyor olacaksınız. Connected Drive’ın SOS-Acil durum çağrısı dışındaki Teleservice ve uzaktan erişim fonksiyonlarının aktif hale gelebilmesi için bu kayıt şart. Connected Drive sistemi sayesinde otomobilinizde bulunan fonksiyonlardan biri de Teleservice'dir. Teleservice fonksiyonu sayesinde BMW AG tarafından sizin kişisel bilgileriniz ve otomobil bilgileriniz kayıt altına alınmış olacak. Otomobilden BMW AG’ye sürekli olarak otomobilin teknik bilgileri, akü durumu, servis ihtiyacı, servis randevusu gibi önemli bilgileri aktarılıyor olacaktır. Gerekli durumlarda size e-mail veya SMS yoluyla servis bakımının gelmesi, servis randevusunun alınması, akünün bitmek üzere olduğu gibi otomobille ilgili önemli bilgiler ulaştırılacaktır.

Başlangıçta Connected Drive ve diğer donanımların sonradan eklenmesi mümkün değildi. Ancak müşterilerden gelen yoğun talep üzerine otomobilinize sonradan da eklenebilir hale getirildi. Üstelik servise gitmeden, online olarak ekstra ücret karşılığında otomobilinize tüm bu özellikleri ekleyebilirsiniz.

Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

2 yorum :

serkan dedi ki...

ben bu özelligi bilmiyordum ama süre bitiyor ben nasıl uzatabilirim

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de kayıt yapıyorum ama epostaya yönlendiriyor doğrulama yapın diye herhangi bir doğrulama seçeneği yok nasıl yapabilirim acaba teşekkkürler