1 Mayıs 2018 Salı

Yeni BMW X2 (F39) Showroomlardaki Yerini Aldı



Büyüüüük bir öngörü (!) eseri 2016 yılında BMW X2'nin concept modelinin yazısını buradan paylaşmıştım. Neyse ki fabrika benim yüzümü kara çıkarmadı da yeni BMW X2 seri üretime geçti :) Bu yıl ve önümüzdeki yıl BMW AG'nin hedefi, X ailesini ön plana çıkararak yatırımlarını bu yönde geliştirmek. Bu nedenle de bu yılın sonunda X4 ve X5'in gövde değiştirmesi bekleniyor. X1 modelinde sDrive16d seçeneği sunuldu, X3 geçtiğimiz günlerde gövde değiştirdi. BMW X ailesinin son hamlesi ise hepimizin biraz temkinli yaklaştığı yeni BMW X2 oldu.

Mart ayının sonunda showroomlarda yerini alması beklenen yeni BMW X2, yaşanan bir aylık bir gecikmeyle bugün showroomlardaki yerini alıyor. BMW, X ailesini X1-X3-X5 ve X2-X4-X6 olarak konumlandırarak seriyi tamamlamak için ailenin son üyesi olan X2 modelini sunuyor. Her ne kadar ağabeyleri X4 ve X6 gibi SAC (Sport Activity Coupe) sınıfında olsa da yeni BMW X2, F48 gövde BMW X1 ile aynı platformu kullanıyor.

BMW X2 hakkında concept aşamasındaki en büyük ön yargı, satış adetlerinin X4 ve X6 seviyesinde kalması ve spor çizgileri nedeniyle iç hacminin dar olmasıydı. Ancak eğitimlerde gördük ki karşımızda özellikle iç hacim olarak oldukça geniş bir model var. Dış tasarımda ise en dikkat çeken yanı, sağ ve sol arka çamurlukta bulunan BMW logoları. Bu logolar, BMW'nin tarihine atıfta bulunmak için yerleştirilmiş. BMW fanatikleri bu tasarımı hatırlayacaktır. Bu tasarım ilk olarak BMW 3.0 CSL ve BMW M1 modellerinde kullanılmıştı. Bu da otomobile hem spor hem de retro bir hava katıyor.

Yeni BMW X2, Türkiye pazarına iki farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Benzinli motor seçeneği, F48 gövde X1'den de aşina olduğumuz 1.500cc hacme sahip üç silindirli Twin Power Turbo. Bu motor güncellenen haliyle 140 beygir güç ve 220Nm tork üretebiliyor. Otomobil 0-100km hızlanmasını 9,6 saniyede tamamlayabiliyor. Yine BMW X1'de olduğu gibi önden çekiş olarak sunuluyor. Şanzıman olarak ise X2 sDrive18i modelinde 7 ileri Getrag şanzıman kullanılıyor.

Diğer seçenek ise 2.000cc motor hacmine sahip 4 silindirli dizel Twin Power Turbo motor. Bu motor, 190 beygir güç ve 400Nm tork üretebiliyor. Aynı motor seçeneğinin BMW X4 gibi oldukça büyük bir modelde de kullanıldığını ve aralarındaki 150 kilogram ağırlık ve yükseklik farkını hesaba kattığınızda gücü nasıl başarılı bir şekilde yola aktarabileceğini tahmin edersiniz. Otomobil, 0-100km hızlanmasını benzinli seçeneğinden yaklaşık 2 saniye daha hızlı olarak 7,7 saniyede tamamlayabiliyor.  2.000cc dizel motor seçeneği, standart olarak BMW'nin akıllı dört çeker sistemi olan xDrive ile sunuluyor. Ülkemizdeki yüksek vergiler nedeniyle satışların ağırlığı X2 sDrive18i modelinde olacaktır tabii ki. X2 xDrive20d modelinde 8 ileri Zf şanzıman kullanılıyor.

Yeni BMW X2'nin bagaj hacmi ise kardeşi X1'den 35, en yakın hacme sahip 3 Serisi ve 4 Serisi'nden ise 10 litre daha küçük.

Açık konuşmak gerekirse yeni BMW X2 modeline karşı başlangıçta biraz önyargılıydım. Satış adetlerinden, boyutlardan, performanstan yana kaygılarım vardı. Ta ki ürün eğitimini alana kadar. Şimdi bu otomobilin, X ailesindeki diğer modellere nazaran daha sportif, daha hırçın ve daha karizmatik olduğunu söyleyebilirim. Bence BMW X1'in satış adetlerini sollayabilecek tüm potansiyele sahip.

Yeni BMW X2 modelini daha yakından incelemek için sizleri de Borusan Oto şubelerine bekliyoruz. Mayıs ayı boyunca tüm showroomlarda en az bir adet BMW X2 bulunuyor olacak.








Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :