8 Eylül 2017 Cuma

BMW X7 Concept



BMW'nin F segmentinde bulunan boşluğu doldurması beklenen yeni BMW X7 Concept modelinin Ekim ayı içerisinde Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Son yıllarda BMW'nin, konsept otomobillerini, asıllarına çok yakın piyasaya sürmüş olması ise X7 modelinin görsellerinden sonra BMW fanatiklerinin korkulu rüyası olmaya başladı.


Çünkü bu devasa konsept modelin tasarımı, aynı zamanda orantısız bir tasarıma da ev sahipliği yapıyordu. Otomobil, X5 modeline göre 11cm daha uzun, 8cm daha geniş, yaklaşık 4cm daha yüksek ve yine yaklaşık olarak 7cm daha uzun bir dingil mesafesine sahip. Dış tasarımda özellikle böbrek tipi ön havalandırma ızgaralarında, tıpkı BMW'nin klasik modellerinde olduğu gibi aşırı büyük böbrekler kullanılmış. Bununla ters orantılı olarak bu kadar büyük bir otomobilde, hiçbir X otomobilinde olamayacak kadar ince ön far ve stop tasarımı "orantısız" kelimesinin vücut bulmuş hali gibi duruyor.

Yine de benim ümidim -en azından bu seferlik- konsept otomobile sadık kalınmadan otomobilin üzerinde bir dizi değişiklikler yapılacağı yönünde. Çünkü mevcut haliyle BMW X7 sadece Frankfurt Otomobil Fuarı'na yetiştirilmeye çalışılmış gibi duruyor. Elbette beğenmeyenler kadar beğenen bir kitle de çıkacaktır. Ancak bu haliyle BMW X7'yi Türkiye pazarı için sadece eğitimlerde ve lansmanda görebiliriz gibi görünüyor :(

İç tasarımda direksiyon tasarımı, mevcut yeni BMW direksiyonu çizgilerini taşırken tamamen farklı bir vites topuzu tasarımı, klima ünitesi ve gösterge paneli kullanılmış. Artık alışık olduğumuz ve ortaya entegre edilen bilgi ekranı ile gösterge panelinin yakınlığı ise ilk bakışta Mercedes-Benz S-Class modelinin yekpare göğüs tasarımını andırıyor.

Motor seçenekleri hakkında henüz net bir bilgi olmasa da benim beklentim başlangıç motorunun, BMW X6 modelinde kullanılan 3.000cc hacmindeki 313 beygir güç üretilebilen motor olabileceği yönünde.

2018 yılı sonunda piyasaya sunulması beklenen BMW X7'nin fiyatı ise en büyük rakibi olan Mercedes-Benz GLS'ye yakın olarak 775.000TL'den başlayan bir fiyat etiketi ile görücüye çıkacaktır diye bekliyorum.

Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.







Hiç yorum yok :