25 Aralık 2017 Pazartesi

BOM Akademi Nedir?



BOM ismi, tahmin edersiniz Borusan Otomotiv Motorsporları'nın baş harflerinden geliyor. BOM, 2008 yılında Borusan Otomotiv tarafından kuruldu. Pilotlarımız 4 kıtada, 20 ülkede, 32 farklı pistte 300'den fazla yarışa katıldı. Bu yarışlardan Türkiye'de 10 adet pilotlar şampiyonluğu, 4 adet takımlar şampiyonluğu elde ederken Dünya çapında yapılan organizasyonlardan WTCC'de takımlar şampiyonluğu beşinciliği, ETCC (Avrupa Kupası) pilotlar ikinciliği ve İtalya Endurance Championship Cup yarışında pilotlar şampiyonluğunu kazandı. Biz dönelim asıl konumuza: BOM Akademi nedir?

Baştan söyleyeyim, bu yazımı büyük bir hevesle yazıyorum. Çünkü ben de şahsen BOM Akademi programına katılan 2000'i aşkın katılımcıdan biriyim. Hatta fotoğrafı dikkatli incelerseniz beni bile görebilirsiniz :) 2015 yılında yine Borusan Otomotiv tarafından kurulan BOM Akademi, TOSFED ve GSGM lisanslı sertifikasıyla 2000'i aşkın kursiyeri mezun etti.


BOM Akademi sizlere dört farklı sürüş eğitimi sunuyor. Bunlar;
  • Performans Sürüş Eğitimi,
  • Defansif Sürüş Eğitimi,
  • Kar ve Buz Sürüşü Eğitimi,
  • Motorsporları Eğitimi.
Eğitimlere 0(850) 360 5555 numaralı çağrı merkezinden, www.bomakademi.com internet sitesi üzerindeki kayıt formunu doldurarak, info@bomakademi.com adresine e-mail göndererek veya Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları'ndaki personellerden bilgi alarak kayıt olabilirsiniz. Eğitimleri BOM Takım Sorumlusu ve yarış pilotu İbrahim Okyay ve BOM Akademi Proje Sorumlusu/BOM Takım Yöneticisi Ahmet Köseleci veriyor olacak.


Performans sürüş eğitimi, deneyimli ve sportif otomobil kullanmayı seven sürücülere yönelik tasarlanmış. Trafikte yaşayamadığınız deneyimleri İzmit Körfez Pisti'nde deneyimli pilotlarımızla beraber BMW 3 Serisi otomobillerle birlikte yaşayabilirsiniz. (Katılımcıların en az 3 yıllık ehliyete veya BOM Akademi Defansif sürüş eğitim sertifikasına sahip olması isteniyor.)

Defansif sürüş eğitimi, daha ziyade tecrübesiz ve trafikte kendine güveni sağlamaya çalışan kullanıcılar için yaratılmış bir program. "İzle ve öğren" ve "bozuk görüş simülasyonu" gibi yeni teknikleri de içeren defansif sürüş eğitimi, sizin de ustalıkla trafikte süzülmenizi sağlayacak. Eğitimler yine İzmit Körfez Yarış Pisti'nde veya İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı otoparkında kurulan sürüş istasyonlarında BMW 3 Serisi otomobillerle gerçekleştiriliyor.


Kar ve buz sürüş eğitimi, sanırım en atraksiyonu bol olan eğitimlerden biri. Zira tamamen donmuş durumda olan Kars/Çıldır Gölü üzerinde gerçekleştiriliyor bu eğitim. Şartların tam anlamıyla olgunlaşması için bu eğitim sadece her yılın Şubat ayında gerçekleştiriliyor. Eğitim için ulaşım İstanbul-Kars arası 1 saat 50 dakika, Kars-Çıldır arası 50 dakika sürüyor. Buz kalınlığının 40-60cm kalınlığa ulaştığı durumlarda tamamen güvenli bir ortamda gerçekleştirilen bu eğitimde farklı olarak SUV (Genellikle BMW X5 xDrive25d) otomobiller kullanılıyor. En amatöründen en profesyoneline kadar tüm katılımcılara eğitim veriliyor. Bu eğitimin fiyatına uçak biletleri, transfer hizmetleri, 2 gece 3 gün tam pansiyon konaklama, rehber eşliğinde şehir turu ve buz üstünde sürüş eğitimi dahil.


Motorsporları eğitiminde ise lastiklerimiz artık ısınmaya başlıyor. Aslında tam adı Motorsporları Yarış Pilotluğu Eğitimi. Bu eğitimde gerçek bir yarış pilotu gibi BOM teknik ekibiyle beraber çizeceğiniz stratejiler eşliğinde piste çıkarak gerçek yarış otomobilleriyle potansiyelinizi ölçebilirsiniz. Sonrasında performansınıza göre eğitimin kalan rotası çiziliyor. Sonrasında ise ulusal ve uluslararası yarışlarda sponsorluk, yarış programı ve ileri derecede yarış pilotluğu danışmanlık hizmetiyle beraber siz de motorsporları hayalinize ulaşabilirsiniz. Motorsporları eğitimine katılacak katılımcıların herhangi bir motorsporları dalında start almış veya performans sürüş eğitim sertifikasına sahip olması beklenmektedir.

Eğitimler için 18 yaş ve ehliyetiniz bulunması şartı aranıyor. Kar ve buz sürüş eğitimi, 2 gece 3 gün; defansif sürüş eğitimi yarım gün; performans sürüş eğitimi 1 gün sürüyor. Eğitimlerin tamamı haftasonları gerçekleştiriliyor ve bir BMW sahibi olmanız da şart değil :) BOM Akademi'nin sunacağı fiyatlara kahvaltı, öğle yemeği ve içecekler dahil. Herhangi bir kaza durumunda sigorta devreye giriyor ancak sigorta şahsı ve 3. kişileri kapsamıyor. Eğitimlere rahat kıyafetlerle gelmeniz yeterli. Sadece motorsportları eğitiminde kask şartı aranıyor. Kaskınız yoksa eğitim süresince sizin için BOM Akademi tarafından temin ediliyor.

Şimdi adı eğitim diye tüm gün sınıfta oturup slayt izleyeceğiz diye düşünmeyin. Teorik eğitimler, programın akışı doğrultusunda 30-60 dakika arası sürüyor. Geri kalan sürenin tamamında pistte olacaksınız! :)

Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :