24 Aralık 2017 Pazar

Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo Showroomlardaki Yerini Aldı!



Yeni BMW 6 Serisi GranTurismo modelinin çıkacağını daha önce duyurmuştuk. Hatırlayacaksınız geçtiğimiz günlerde BMW, 6 Serisi Coupe'nin üretimini durdurmuş, bu otomobili BMW 8 Serisi adı altında sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Yeni BMW 6 Serisi GranTurismo ise G30 gövde kodlu 5 Serisi ve G11 gövde kodlu 7 Serisi ile aynı platformu paylaşıyor. Her ne kadar 5 Serisi GranTurismo artık üretilmeyecek olsa da yeni 6 Serisi GranTurismo selefinin izlerini taşıyor.

Yeni 6 Serisi GranTurismo'nun çizgileri her ne kadar G30 gövde 5 Serisi'ni andırsa da ona nazaran daha yüksek bir omuz çizgisine, daha geniş iç hacme, daha konforlu arka diz ve baş mesafesine ve çok daha geniş bir bagaj hacmine sahip olduğunu söylemek mümkün. Zaten 6 Serisi GranTurismo, G30 gövde 5 Serisi'ne nazaran yaklaşık 15cm daha uzun bir gövdeye sahip.

G30 gövde 5 Serisi ile yanyana getirildiğinde ön far ve kaput tasarımında çok ince detaylar dışında fark bulunmuyor. Farlar biraz daha yukarı doğru kaldırılmış, kaput ise biraz daha şişirilmiş. Geri kalan tasarımın ise selefi 5 Serisi GranTurismo'dan çok daha yakışıklı olduğunu söylemeliyim. Ancak hala BMW GT modellerinin eleştirilen kambur yapısı sürüyor. Bu tasarımın en büyük nedeni arka diz ve baş mesafesinin daha geniş sağlanmaya çalışılması ve bagaj hacmini daha büyük tutmaktan başka birşey değil elbette. "Daha geniş diz ve baş mesafesi" derken şaka yapmıyorum. Neredeyse BMW'nin makam otomobili olan G12 gövde 7 Serisi Long versiyonu kadar bir diz ve baş mesafesi sunuluyor bu otomobilde. İç tasarım olarak ise doğrudan G30 gövde 5 Serisi'nin tasarımına sahip. BMW'nin sedan otomobillerinde görmeye alışık olmadığımız panoromik cam tavan seçeneği ise yeni 6 Serisi GranTurismo modelinde sunuluyor.

Yazımın başından beri öve öve bitiremediğim yeni 6 Serisi GT modelinin bagaj hacmi tam 610lt! Özetle yeni 6 Serisi GT'nin müşteri kitlesi, G30 gövde 5 Serisi'nden daha yüksek oturumlu, daha geniş diz ve baş mesafesi isteyen, daha geniş bagaj ihtiyacı olan, G11 7 Serisi kadar meblağ ödemeden bu konforu satın almak isteyen kullanıcılar olacaktır. Yeni 6 Serisi GranTurismo modelinin her anlamda selefi 5 Serisi GT modelinden daha yakışıklı ve sportif göründüğünü söylemek mümkün.

Yeni 6 Serisi GranTurismo, Türkiye pazarına tek motor seçeneğiyle sunuluyor. Bu motor da G11/G12 gövde 7 Serisi'nden de hatırlayacağımız 2.000cc Twin Power Turbo 4 silindirli motor. Bu motor 258 beygir güç ve 400Nm tork üretiyor. Bu modelde xDrive seçeneği ise maalesef bulunmuyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi daha önceden de bu modelle ilgili detaylı bilgilendirme yaptığım için daha fazla detaya girip sizi sıkmak istemiyorum :)







Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :